Design Audit Studio

De Design Audit Studio zet sinds 2018 ontwerpende methoden in om rekenkameronderzoek te verrijken en complexe informatie toegankelijk te maken. Vanuit de Design Audit Studio helpt een multidisciplinair team onderzoekers met het creëren van een gedeeld beeld, het initiëren van effectieve samenwerkingsverbanden en het ontdekken van nieuwe handelingsperspectieven. Zo helpt het visualiseren en tastbaar maken van informatie onderzoekers aan andere inzichten. En zorgt inzicht in de behoeften van stakeholders, zoals leden van de Tweede Kamer, bewindspersonen, ambtenaren en andere belanghebbenden, voor nuttige en toegankelijke kennisproducten. De ontwerpend onderzoekers zijn naar gelang de behoefte langer of korter bij projecten betrokken en maken gebruik van zelf ontwikkelde of bestaande methoden, die zij aanpassen aan het desbetreffende vraagstuk en beoogde doel.

Het laatste nieuws

Zijn interactieve audits de toekomst?                                   

17-12-2021

De Design Audit Studio deelt haar eerste ervaringen met interactieve producten én processen in audits, en toekomstgedachten hierover in een artikel voor het EUROSAI IT magazine

Is de ‘Design Sprint’ een nuttige methode voor audits?

17-12-2021

Bij een vraagstuk van het programma Energietransitie probeerde de Design Audit Studio de innovatieve methode 'design sprint' uit. Wat daarvan werd geleerd deelden ze in de podcast ‘De Innovatie Ambtenaar’ van NOVUM.

Contactgegevens

Kunnen wij je ergens mee helpen? Of wil je meer weten over onze werkwijze? Stuur een mail naar das@rekenkamer.nl