Openstaande vacature(s)

Werken bij de Algemene Rekenkamer

Of je nu financieel-econoom bent, dataspecialist of sociaal wetenschapper, secretaresse of beleidsmedewerker, bij de Algemene Rekenkamer ben je altijd direct betrokken bij actuele maatschappelijke onderwerpen.

Werken bij de Algemene Rekenkamer

Ik werk bij de Algemene Rekenkamer omdat ik het belangrijk vind dat er controle is in Nederland op de uitgaven van de overheid.
We doen onderzoek op allerlei verschillende terreinen. Duurzaamheid, zorg, defensie. Eigenlijk alles waar de overheid actief is.
De Rekenkamer heeft de mogelijkheid om dingen uit te zoeken waar de Tweede Kamer weer van kan profiteren.
De Algemene Rekenkamer is er vooral om de feiten in het debat te brengen. Wij laten met onze onderzoeken zien hoe dingen gegaan zijn. Daarna is het aan bijvoorbeeld de Tweede Kamer om daar een debat over te voeren. Juist in deze tijd waarin het vaak gaat over 'alternative facts' is dat heel erg interessant. Wij kunnen laten zien hoe het echt zit.
Mijn reden om bij de Algemene Rekenkamer te werken was dat ik graag wilde weten of ik waar krijg voor mijn belastinggeld. Waar besteedt de overheid het geld aan? Doet ze dat wel goed? Dat kunnen wij uitzoeken en dat is hartstikke leuk.
Ik vind het leuk om hier te werken, ja. Ik ben zelf een nieuwsgierig mens. Die nieuwsgierigheid kan ik hier gebruiken. Ik wil achter de façades van de grote spelers in de macht kunnen kijken. 
Naast onderzoek doen we van alles. Ik heb evenementen georganiseerd. Ik ben ook in het buitenland geweest en heb meegewerkt aan onderzoeken bij de Britse Rekenkamer. Daarvoor ben ik een tijdje in Londen geweest. 
De tien nieuwe onderzoekers die hier gaan solliciteren moeten nieuwsgierig zijn naar wat er gebeurt hier in Den Haag en in het land. Hoe beleid werkt en hoe het echt zit. En je moet een beetje slim zijn.

Zinnig, zuinig en zorgvuldig

We onderzoeken of de rijksoverheid netjes en volgens afspraken met het haar toevertrouwde geld omgaat; of de rijksoverheid het geld zinnig, zuinig en zorgvuldig uitgeeft en of burgers waar voor hun geld krijgen. Lees verder over onze missie en strategie...

Kwaliteit, wendbaar en zakelijk

We doen ons werk in een sterk veranderende samenleving. Daarbij maken we gerichte keuzes: we zetten sterk in op kwaliteit, wendbaarheid en zakelijkheid.

Over de Algemene Rekenkamer

De organisatie van de Algemene Rekenkamer bestaat uit het college en de ambtelijke organisatie. Het college van de Algemene Rekenkamer bestaat uit Arno Visser (president), Ewout Irrgang en Barbara Joziasse. De ambtelijke organisatie bestaat uit ongeveer 250 medewerkers. Lees meer over de organisatie, het doel, de taken en de positie van de Algemene Rekenkamer in de Factsheet: De Algemene Rekenkamer.

Internationaal

Als je bij de Algemene Rekenkamer werkt kun je ook gevraagd worden om deel te nemen aan een van onze internationale samenwerkingsprojecten. Lees meer over onze internationale activiteiten…

Ons gebouw

We zijn gehuisvest aan het Lange Voorhout in Den Haag, een locatie met een lange historie. De eerste koopakte van een woonhuis aan het Lange Voorhout 8 stamt uit 1394. Aan de voorgevel op het Lange Voorhout is bij de nieuwbouw (1990) niets veranderd. Het eeuwenoude stadsbeeld is intact gebleven. Lees verder over ons gebouw...

Stages

Ben je als student op zoek naar een stageplek bij de Algemene Rekenkamer? Wil je weten hoe het is om te werken in een organisatie die onafhankelijk onderzoek doet en een belangrijke rol speelt in het hart van onze parlementaire democratie? Lees meer over stage lopen bij ons...

Vacatures

Zie het overzicht met vacatures...