Algemene Rekenkamer blijft in bedrijf

De Algemene Rekenkamer volgt alle richtlijnen van het RIVM en de recent aangescherpte maatregelen van het kabinet die voor heel Nederland gelden om de verspreiding van het COVID-19-virus zo goed als mogelijk tegen te gaan. De maatregelen zijn erop gericht dat mensen minder contact met elkaar hebben en dat mensen met klachten thuis blijven. De medewerkers van de Rekenkamer werken daarom thuis.

Voor wat betreft haar werkzaamheden heeft de Algemene Rekenkamer besloten zo goed als mogelijk in bedrijf te blijven. Vanwege de omstandigheden wordt voor een aantal reeds geplande publicatiedata wel naar een ander moment gezocht. Op onze publicatie kalender kunt u de meest actuele stand van zaken vinden. 

Voor de benodigde afstemming en overleggen met gecontroleerde instellingen (voornamelijk ministeries) wordt een gepaste vorm gezocht. Dit om zowel rekening te houden met de primaire taak van de departementen, alsook omdat ook de medewerkers van de departementen voornamelijk thuis werken. Ook contacten met de Tweede Kamer zullen worden beperkt tot de hoogstnoodzakelijke, bij voorkeur digitale, contacten.

Het gebouw van de Algemene Rekenkamer zal vanaf woensdag 18 maart gesloten zijn. Contact is en blijft mogelijk, bij voorkeur via e-mail. Telefonisch kunt u alleen en indien bekend rechtstreeks contact opnemen met de medewerkers via hun mobiele nummers. Mocht u geen directe ingang hebben, dan kunt u een mail sturen aan voorlichting@rekenkamer.nl. We zorgen dan dat u zo spoedig mogelijk in contact gebracht wordt met de juiste collega.