Algemene Rekenkamer open voor publiek!

Wilt u weten wat zich achter deze gevel afspeelt? Kom dan vandaag, op Open Monumentendag,  tussen 10 en 16 uur naar de Algemene Rekenkamer aan het Lange Voorhout 8. Er zijn rondleidingen door het gebouw. Ook wordt het werk van de Algemene Rekenkamer toegelicht.

Gebouw Algemene Rekenkamer

Ooit woonden er vooraanstaande gezinnen aan Lange Voorhout  8, maar in 1868, precies 150 jaar geleden, betrok de Algemene Rekenkamer het pand naast de Kloosterkerk. Het was al direct te klein. Eerst kwam er een archiefgebouw in neorenaissancestijl naast. En twintig jaar geleden werd en heel nieuwe behuizing opgeleverd achter de historische gevels en poort, een ontwerp van architect Aldo van Eyck.

Zien en beleven? Op Open Monumentendag, zaterdag 8 september 2018 van 10 tot 16 uur is iedereen welkom voor een rondleiding door het gebouw! Voor de kinderen is er een spannende speurtocht. En voor degenen die meer willen weten over het werk van de Algemene Rekenkamer zijn er presentaties.

Op onze website is meer informatie over ons gebouw te vinden.