Open Monumentendag 2017; de Algemene Rekenkamer doet mee!

De Algemene Rekenkamer biedt op Open Monumentendag 2017, zaterdag 9 september, een bijzondere gelegenheid om een kijkje te nemen achter de toegangspoort aan het Lange Voorhout 8. Half augustus zullen wij via de website en social media meer informatie over het programma publiceren.

De Algemene Rekenkamer is sinds 1868 gevestigd aan het Lange Voorhout 8, in een gebouw dat uit 1394 stamt. Achter dit pand is in 1997 een nieuw kantoor gebouwd, ontworpen door architect Aldo van Eyck. Bij  de nieuwbouw kreeg Van Eyck de opdracht om zijn ontwerp zo goed mogelijk te laten aansluiten op de oudbouw. Daarbij liet hij zich inspireren door de regenboog en werkte hij bij voorkeur met ronde vormen.

Al benieuwd naar wat u kunt verwachten op 9 september? Op de pagina’s over ons gebouw op deze website, vindt u meer informatie en foto’s van het interieur van de Voorhout 8