Open Monumentendag 2017; de Algemene Rekenkamer doet mee!

De Algemene Rekenkamer biedt op Open Monumentendag 2017, zaterdag 9 september, een bijzondere gelegenheid om een kijkje te nemen achter de toegangspoort aan het Lange Voorhout 8.

De Algemene Rekenkamer is sinds 1868 gevestigd aan het Lange Voorhout 8, in een gebouw dat uit 1394 stamt. Achter dit pand is in 1997 een nieuw kantoor gebouwd, ontworpen door architect Aldo van Eyck. Bij  de nieuwbouw kreeg Van Eyck de opdracht om zijn ontwerp zo goed mogelijk te laten aansluiten op de oudbouw. Daarbij liet hij zich inspireren door de regenboog en werkte hij bij voorkeur met ronde vormen.

Programma Open Monumentendag

De Algemene Rekenkamer opent haar deuren om 10.00 uur.

Doorlopend rondleidingen

De rondleiding, onder leiding van een gids, loopt door het oude deel en ook het bedrijfsrestaurant en de bibliotheek, de meest karakteristieke delen van de nieuwbouw worden bezocht.

Het werk van de Algemene Rekenkamer

In het bedrijfsrestaurant kunt u kennis maken met ons onderzoekswerk.

Lezing over de Algemene Rekenkamer in historisch perspectief

De Stijl zette begin vorige eeuw de kunstwereld op zijn kop en beïnvloedde vrijwel alle disciplines in de kunst. Maar ook buiten de kunstwereld liet deze beweging zijn sporen na. Het werk Victory Boogie Woogie beïnvloedt nog dagelijks het werk van de Algemene Rekenkamer, het instituut dat controleert of belastinggeld wordt uitgegeven zoals de bedoeling is. De president van het Hoog College van Staat zal tijdens twee lezingen om 13.00 en 15.00 uur meer vertellen over de verrassende relatie tussen het instituut en De Stijl. Wees op tijd want  vol is vol.

Al benieuwd naar wat u kunt verwachten op 9 september? Op de pagina’s over ons gebouw op deze website, vindt u meer informatie en foto’s van het interieur van de Voorhout 8