Kees Vendrik neemt afscheid als collegelid Algemene Rekenkamer

Kees Vendrik heeft zijn ontslag als collegelid van de Algemene Rekenkamer bij Zijne Majesteit de Koning ingediend. Vendrik is sinds 15 april 2011 lid van de Algemene Rekenkamer. Hij start per 1 april 2017 als Chief Economist bij Triodos Bank NV. 

Vendrik is de afgelopen jaren een continue factor geweest binnen het college en heeft de afgelopen zes jaar een belangrijke rol gespeeld bij de vernieuwing van de Algemene Rekenkamer. In 2016 presenteerde het college de nieuwe strategie ‘Inzicht als basis voor vertrouwen’ waarin het perspectief van de burger, digitalisering, ontwikkelingen op het web en de keuze om programmatisch te gaan werken op specifieke sectoren in het publieke domein zijn opgenomen. 

‘Aan al het goede komt een eind. Helaas vertrekt onze goede collega Kees Vendrik na zes jaar gepassioneerde inzet voor de Algemene Rekenkamer. Maar ook met begrip, dat hij na zoveel jaren in het publieke domein te hebben gewerkt nu zijn aanzienlijke talenten elders exploreert. De Algemene Rekenkamer is dankbaar voor zijn toewijding. Kees’ bevlogenheid kenmerkt zich door vasthoudendheid en volharding in het beter inzicht krijgen op de publieke uitgaven, met name in de zorgsector’ aldus zijn collega’s Visser en Giskes. 

Werving nieuw lid college Algemene Rekenkamer

De werving voor een nieuw collegelid van de Algemene Rekenkamer start op korte termijn. De Comptabiliteitswet schrijft precies voor hoe dit proces er uit ziet. 

Over de Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer controleert of het Rijk geld uitgeeft en beleid uitvoert zoals de bedoeling was. Het instituut is een Hoog College van Staat met een onafhankelijke positie, die in de Grondwet is vastgelegd. Het college bestaat uit drie personen. Naast Kees Vendrik zijn dit Arno Visser (president) en Francine Giskes (collegelid).