Kantoor Rekenkamer dag dicht voor energiebesparing

De Algemene Rekenkamer sluit vanaf 4 november de komende wintermaanden op vrijdagen haar kantoor in Den Haag als een van de maatregelen om energie te besparen. Medewerkers werken op vrijdagen vooralsnog vanuit huis.

De Europese Commissie heeft bij de lidstaten, dus ook Nederland, aangedrongen om deze winter aan energiebesparing te doen. De rijksoverheid vervult hierbij een voorbeeldrol en heeft diverse maatregelen aangekondigd, waaronder het verlagen van verwarmingsstand op rijkskantoren. De Algemene Rekenkamer heeft daarom ook de verwarming en koeling aangepast en besloten om de energiebesparing verder op te voeren door een werkdag in de week het kantoor volledig te sluiten. De verschillende energiebesparende maatregelen gelden vooralsnog tot en met maart 2023. Naar verwachting kan hiermee een besparing in het energieverbruik van ongeveer 15% behaald worden.
Daarnaast zijn alle medewerkers opgeroepen op kantoor én thuis energie te besparen.