Miranda Pirkovski start per 1 januari 2022 als directeur onderzoek bij de Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer heeft Miranda Pirkovski benoemd als directeur onderzoek. Miranda wordt verantwoordelijk voor de directie die zich primair richt op het verantwoordingsonderzoek dat de Algemene Rekenkamer uitvoert. Zij gaat in haar nieuwe functie starten per 1 januari 2022.

Cornelis van der Werf, Secretaris van de Algemene Rekenkamer: “Ik ben heel blij met de benoeming van Miranda. Miranda beschikt met haar vaktechnische ervaring en achtergrond (RA en IT-audit) over een mooie combinatie om de financial audit en data-analyse nog verder te integreren en ontwikkelen.”

Miranda Pirkovski: “Enorm dankbaar om voor de Algemene Rekenkamer een bijdrage te mogen leveren aan het jaarlijkse Verantwoordingsonderzoek. Ik kijk er naar uit om samen met de collega’s een duurzame invulling te geven aan de innovatieve beweging waarin technologie en data worden ingezet in het onderzoek zelf én goed door ons kunnen worden gecontroleerd.”

Miranda Pirkovski

Miranda Pirkovski is momenteel strategisch onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer. Eerder heeft zij de functie van directeur onderzoek als waarnemend directeur ingevuld. Voorafgaand aan de Algemene Rekenkamer heeft zij diverse functies ingevuld bij de RABO Bank. Miranda heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de universiteit Rotterdam en is Register Accountant. 

Deze vacature is in overleg met de Algemene Rekenkamer en Bureau ABD niet opengesteld. De benoeming is via een melden en benoemen procedure tot stand gekomen.