Tweede Kamer draagt Barbara Joziasse voor als collegelid van de Algemene Rekenkamer

De Tweede Kamer heeft op 22 september 2020 ingestemd met de voordracht van een nieuw collegelid van de Algemene Rekenkamer. In de voordracht van drie personen staat Barbara Joziasse bovenaan. Daarmee volgt de Tweede Kamer de aanbeveling die de Algemene Rekenkamer zelf eerder heeft gedaan om de vacature op te vullen die ontstaat als Francine Giskes op 15 oktober a.s. afscheid neemt als collegelid.

Mevrouw Joziasse is nu nog Nederlands ambassadeur in Amman, Jordaniƫ.
De overige twee kandidaten op de voordracht van de Tweede Kamer zijn Rianne Jacobs (hoogleraar aan Vrije Universiteit) en Margreet de Boer (lid Eerste Kamer).
Na de voordracht van de Tweede Kamer zal de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de ministerraad een voorstel voor benoeming voorleggen. De kandidaat zal vervolgens bij koninklijk besluit benoemd worden tot collegelid van de Algemene Rekenkamer.
Het college is het bestuur van de Algemene Rekenkamer, dat uit 3 personen bestaat. Naast mevrouw Giskes is dat momenteel Arno Visser (president) en Ewout Irrgang.