Algemene Rekenkamer heropent haar kantoor weer beperkt

Het gebouw van de Algemene Rekenkamer is vanaf maandag 15 juni weer beperkt geopend. Thuiswerken blijft de norm voor de medewerkers, maar een deel van de werkzaamheden wordt gefaseerd en gecontroleerd vanuit het pand aan het Lange Voorhout hervat.

Het gebouw van de Algemene Rekenkamer was sinds woensdag 18 maart gesloten om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. De afgelopen maanden is het pand aan het Lange Voorhout gereed gemaakt om gefaseerd weer in gebruik genomen te kunnen worden. Zo zijn werkplekken en vergaderruimtes aangepast en gelden er regels voor het maximaal aantal mensen dat in de ruimtes en het pand aanwezig mag zijn. De Algemene Rekenmaker voldoet hiermee aan de richtlijnen van RIVM. Ook de openingstijden zijn aangepast om zo het Openbaar Vervoer zo veel mogelijk te ontlasten, afspraken worden tussen 10.00 – 16.00 uur gemaakt.

De benodigde afstemming en overleggen en contacten met gecontroleerde instellingen (voornamelijk ministeries) hebben de afgelopen maanden voornamelijk digitaal plaatsgevonden. Overleg met de Tweede Kamer heeft zowel fysiek (met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen) alsook digitaal plaats gevonden. Dat blijft vooralsnog zo. Bezoek aan de Algemene Rekenkamer wordt zeer beperkt (indien noodzakelijk) toegestaan en is alleen op afspraak mogelijk.

Contact met de Algemene Rekenkamer vindt nog steeds bij voorkeur via e-mail plaats. Telefonisch kunt u alleen en indien bekend rechtstreeks contact opnemen met de medewerkers via hun mobiele nummers. Mocht u geen directe ingang hebben, dan kunt u een mail sturen aan  voorlichting@rekenkamer.nl. We zorgen dan dat u zo spoedig mogelijk in contact gebracht wordt met de juiste collega.