Maak het met open data en win 20.000 euro

Dit jaar wordt voor de vierde keer de Stuiveling Open Data Award (SODA) uitgereikt voor de beste toepassing die gebruikmaakt van open data van de Nederlandse overheid. 

Dit kan bijvoorbeeld een website of app zijn. De award wordt op 21 november uitgereikt in de LocHal in Tilburg tijdens het event Mindlab – Beyond Media. Het inzenden van toepassingen kan tot en met 20 oktober.

Over de prijs

De prijs, kortweg SODA,  is vernoemd naar oud-president van de Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling. Zij was tot 2015 het gezicht van de Rekenkamer en heeft zich steeds hard gemaakt voor open data. De prijs wil stimuleren dat openbaar toegankelijke gegevens gebruikt worden voor toepassingen die maatschappelijke, democratische of economische meerwaarde hebben. 
De jury van SODA2019 bestaat uit: Arno Visser (president Algemene Rekenkamer, voorzitter), Marianne Linde (gemeente Tilburg), Marleen Stikker (Waag Society), Michiel Leenaars (Internet Society Nederland), Ramona de Jong (Consumentenbond, winnaar SODA2017) en Tom Kunzler (Open State Foundation, winnaar SODA2018).
Kijk voor meer informatie op www.opendata-award.nl