Algemene Rekenkamer open voor publiek!

Op Open Monumentendag, zaterdag 14 september 2019 van 10.00 tot 16.00 uur, gaan de deuren van de Algemene Rekenkamer aan het Lange Voorhout 8 open voor publiek. 

Gebouw Algemene Rekenkamer

Ooit woonden er vooraanstaande gezinnen aan Lange Voorhout  8, maar in 1868 betrok de Algemene Rekenkamer het pand naast de Kloosterkerk. Het was al direct te klein. Eerst kwam er een archiefgebouw in neorenaissancestijl naast. En twintig jaar geleden werd een heel nieuwe behuizing opgeleverd achter de historische gevels en poort, een ontwerp van architect Aldo van Eyck.

Zien en beleven? Op Open Monumentendag, zaterdag 14 september 2019 van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom voor een rondleiding door het gebouw! En voor degenen die meer willen weten over het werk van de Algemene Rekenkamer zijn er presentaties.

Voor architectuurliefhebbers zijn er daarnaast om 11.00 uur, 12.30 en 14.00 uur speciale rondleidingen over de architect, Aldo van Eyck. Voor deze architectuurrondleidingen kunt u zich opgeven via voorlichting@rekenkamer.nl onder vermelding van “Aldo van Eyckrondleiding”. Er zijn per rondleiding maximaal 15 plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!