Algemene Rekenkamer benoemt nieuwe directeur Ellen Verolme

De Algemene Rekenkamer benoemt per 1 januari 2018 Ellen Verolme tot directeur. Zij is op dit moment nog manager bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Verolme (sterrenkunde) werkt sinds 2014 voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid en heeft ook voor Rijkswaterstaat en TNO Defensie & Veiligheid gewerkt. Ook beschikt zij over brede internationale ervaring, o.a. in NATO- en EU-verband. Haar portefeuille als directeur van de Algemene Rekenkamer zal bestaan uit de departementen JenV en Defensie en het programma DOEN voor innovatief onderzoek.

Deze benoeming volgt na een selectieprocedure met betrokkenheid van de Algemene Bestuursdienst (ABD), en is het resultaat van een verandertraject. De Algemene Rekenkamer werkt aan een toekomstbestendige organisatie en richt daartoe de organisatie anders in, passend bij de huidige tijd. Zo verminderen we het aantal managementlagen, creëren we meer doorstroommogelijkheden voor onderzoekers op basis van inhoudelijke kennis, en hebben we flexibele inzet van onze medewerkers mogelijk gemaakt. Wendbaar, zakelijk en van hoge kwaliteit. Met de benoeming van Verolme zijn alle directeursfuncties van de Algemene Rekenkamer vervuld.