10 september open huis Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer biedt op Open Monumentendag, zaterdag 10 september, een bijzondere gelegenheid om een kijkje te nemen achter de toegangspoort aan het Lange Voorhout 8

Wat het dit jaar extra interessant maakt, is een korte lezing van de president van de Algemene Rekenkamer, Arno Visser. Om 13.00 en 15.00 uur vertelt hij over de geschiedenis van de Algemene Rekenkamer.

De Algemene Rekenkamer is sinds 1868 gevestigd aan het Lange Voorhout 8, in een gebouw dat uit 1394 stamt. Achter dit pand is in 1997 een nieuw kantoor gebouwd, ontworpen door architect Aldo van Eyck. Bij  de nieuwbouw kreeg Van Eyck de opdracht om zijn ontwerp zo goed mogelijk te laten aansluiten op de oudbouw. Daarbij liet hij zich inspireren door de regenboog en werkte hij bij voorkeur met ronde vormen. Dit resulteerde in een gebouw waarin alle werkkamers van elkaar verschillen. Het bedrijfsrestaurant is geïnspireerd op de vorm van een Arabische tent. Er werken 275 mensen bij de Algemene Rekenkamer.

Nieuwsgierig?

Bezoekers kunnen het pand tussen 10.00 en 16.00 uur vrij bezoeken of kiezen voor een rondleiding. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met het werk van de Algemene Rekenkamer. Voor jonge bezoekers is er een spannende speurtocht.