U bevindt zich op: Home

RSS

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuws van de Algemene Rekenkamer, dan biedt RSS (Really Simple Syndication) wellicht de oplossing.

RSS

Waarom is RSS handig?

Met RSS hoeft u niet telkens dezelfde internetsites te bezoeken om te zien of er nog iets nieuws is gepubliceerd. U krijgt namelijk automatisch een melding zodra dit gebeurt. Bovendien heeft u met RSS geen last van ongewenste reclame (spam).

Welke informatie biedt de Algemene Rekenkamer via RSS aan?

Met behulp van de onderstaande 'RSS-feed' kunt u automatisch op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwsbericht en/of persbericht op de website van de rekenkamer verschijnt.

Uw browser beschikt niet over een RSS-reader. U heeft een RSS-reader nodig om onderstaande link(s) correct te kunnen openen.

Wat heeft u nodig om gebruik te kunnen maken van RSS?

Om een RSS-feed te kunnen ontvangen heeft u een zogenaamde RSS-reader nodig. Deze kunt u (gratis) downloaden vanaf het internet. Met behulp van een RSS-reader kunt u de RSS-feeds van door u geselecteerde sites bundelen in één overzicht. Er zijn diverse gratis RSS-readers beschikbaar. Een veelgebruikte gratis RSS-reader is te vinden op de website van feedreader. Meer informatie over RSS kunt u vinden op rss.startpagina.nl. Hier vind u ook alternatieve RSS-readers.

Abonneren op RSS-feeds

Zodra u een RSS-reader heeft geïnstalleerd, kunt u de gewenste RSS-feeds toevoegen:

  • Klik met uw rechtermuisknop op één van de RSS-feeds op deze pagina en kies voor 'Snelkoppeling kopiëren'.
  • In Feedreader klikt u op de 'Add new feed'-knop. Vervolgens kunt u de gekopieerde snelkoppeling invoeren (plakken).
  • Klik op 'Next', geef een naam aan de RSS-feed en druk op 'Finish'.

Alternatieve RSS-readers kennen meestal een vergelijkbare werking.

 

Volledige versie