Werken bij de Algemene Rekenkamer

Ik werk bij de Algemene Rekenkamer omdat ik het belangrijk vind dat er controle is in Nederland op de uitgaven van de overheid.
We doen onderzoek op allerlei verschillende terreinen. Duurzaamheid, zorg, defensie. Eigenlijk alles waar de overheid actief is.
De Rekenkamer heeft de mogelijkheid om dingen uit te zoeken waar de Tweede Kamer weer van kan profiteren.
De Algemene Rekenkamer is er vooral om de feiten in het debat te brengen. Wij laten met onze onderzoeken zien hoe dingen gegaan zijn. Daarna is het aan bijvoorbeeld de Tweede Kamer om daar een debat over te voeren. Juist in deze tijd waarin het vaak gaat over 'alternative facts' is dat heel erg interessant. Wij kunnen laten zien hoe het echt zit.
Mijn reden om bij de Algemene Rekenkamer te werken was dat ik graag wilde weten of ik waar krijg voor mijn belastinggeld. Waar besteedt de overheid het geld aan? Doet ze dat wel goed? Dat kunnen wij uitzoeken en dat is hartstikke leuk.
Ik vind het leuk om hier te werken, ja. Ik ben zelf een nieuwsgierig mens. Die nieuwsgierigheid kan ik hier gebruiken. Ik wil achter de façades van de grote spelers in de macht kunnen kijken. 
Naast onderzoek doen we van alles. Ik heb evenementen georganiseerd. Ik ben ook in het buitenland geweest en heb meegewerkt aan onderzoeken bij de Britse Rekenkamer. Daarvoor ben ik een tijdje in Londen geweest. 
De tien nieuwe onderzoekers die hier gaan solliciteren moeten nieuwsgierig zijn naar wat er gebeurt hier in Den Haag en in het land. Hoe beleid werkt en hoe het echt zit. En je moet een beetje slim zijn.