Secretaris van de Algemene Rekenkamer Cornelis van der Werf beëdigd

Cornelis van der Werf is op 4 december in een buitengewone collegevergadering beëdigd als secretaris van de Algemene Rekenkamer. Hij is per 1 december bij Koninklijk Besluit benoemd en volgt dr. Ellen van Schoten RA op die per 1 oktober de Algemene Rekenkamer heeft verlaten.

De bestuurlijke leiding van de Algemene Rekenkamer is in handen van het college, dat bestaat uit drs. Arno Visser (president), drs. Francine Giskes (lid) en drs. Ewout Irrgang (lid). De secretaris is de hoogste ambtenaar van dit Hoog College van Staat en geeft leiding aan de medewerkers van de Algemene Rekenkamer. Van der Werf (drs, economie) zal deze functie tijdelijk vervullen, tot medio 2018. Hij is sinds oktober 2013 werkzaam als onderzoeksdirecteur binnen de Algemene Rekenkamer. Voordat Van der Werf bij de Algemene Rekenkamer in dienst trad, was hij o.a. werkzaam als adviseur bij PBLQ/HEC en directeur van Research voor Beleid. Daarnaast was hij voorzitter van de Rekenkamercommissie van de gemeente Leiden (2004 – 2012).