Nieuwsbrief Algemene Rekenkamer

Korpsleiding heeft incompleet beeld van politiesterkte

Het beeld dat de landelijke politietop heeft van de daadwerkelijk beschikbare politiemensen komt niet overeen met de lokale werkelijkheid. Er is geen eenduidig zicht op wie aanwezig én in staat is om taken uit te voeren. De praktijk is dat inzetbaarheid en inplanbaarheid van politiemensen ongelijk verdeeld zijn tussen eenheden en basisteams. Daardoor komt de politie in bepaalde gebieden in de knel bij het uitvoeren van de vele politietaken.

Korpsleiding heeft incompleet beeld van politiesterkte

Foto cover politie

Overzicht 15 jaar bevindingen werking toeslagenstelsel

Algemene Rekenkamer reikt parlement lessen uit onderzoeken aan

Het stelsel van toeslagen dat de rijksoverheid hanteert om burgers financieel tegemoet te komen bij zorglasten, huur, kinderopvang en kindgebonden uitgaven staat aan de vooravond van ingrijpende wijzigingen. De Algemene Rekenkamer heeft sinds 2006 vele malen de werking van (delen van) dit toeslagstelsel onderzocht. Samengevat zijn de belangrijkste bevindingen en lessen uit deze onderzoeken opgenomen in een op 13 februari 2020 aan de Tweede Kamer verstuurde brief.

Overzicht 15 jaar bevindingen werking toeslagenstelsel

Collegelid Francine Giskes verlaat op 15 oktober Algemene Rekenkamer

In het licht van het aflopen van de wettelijke termijn heeft collegelid Francine Giskes besloten per 15 oktober 2020 haar werkzaamheden voor de Algemene Rekenkamer te beëindigen. Giskes (dan 69) zal daarmee precies 5 jaar deel hebben uitgemaakt van dit Hoog College van Staat.

Collegelid Francine Giskes verlaat op 15 oktober Algemene Rekenkamer

Francine Giskes

Lopend onderzoek

Op dit moment doen we onderzoek naar onder meer:

  • Een slim Rijk is op uitstroom voorbereid
  • Zicht op algoritmes
  • Resultaten prijsonderhandelingen geneesmiddelen
  • Cybersecurity grenstoezicht Koninklijke Marechaussee op Schiphol
  • Belastingontwijking 

Lopend onderzoek

Vacature manager Mensen, Middelen en Ondersteuning

De Algemene Rekenkamer zoekt voor haar Groep Mensen, Middelen en Ondersteuning een Manager P&O, Financiën, Inkoop en Ondersteuning S14. Zie je jezelf leiding geven aan de Groep Mensen, Middelen en Ondersteuning (waaronder P&O, Financiën, Inkoop en Ondersteuning vallen)? Ben je in staat om te sturen op integraliteit, kwaliteit en klantgerichtheid? Word je warm van een ontwikkelopgave? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Vacature accountant

De Algemene Rekenkamer is structureel op zoek naar accountants met passie voor de publieke sector. Ben jij nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, enthousiast, sociaal, heb je lef en gevoel voor onderzoek en cijfers? En ben je vergevorderd met de opleiding tot RA of afgestudeerd? Dan zijn we naar jou op zoek en ben je welkom in ons team!