Focus in verantwoordingsonderzoek

In een brief aan de Tweede Kamer geeft de Algemene Rekenkamer op 10 oktober 2019 aan naar welke specifieke onderwerpen in het komende verantwoordingsonderzoek de aandacht uit zal gaan.

Dit onderzoek wordt elk jaar op de derde woensdag van mei gepubliceerd en oordeelt over de verantwoording die het kabinet aflegt, dan over het jaar 2019. De Tweede Kamer heeft het kabinet gevraagd in die verantwoording extra aandacht te schenken aan de onderbouwing van ramingen.
De Algemene Rekenkamer zal naast de gebruikelijke controle op de financiƫle informatie, de bedrijfsvoering en de beleidsinformatie ook onderzoek naar ICT-beheer en een aantal uiteenlopende casussen doen. Daarbij gaat het onder meer over aardgasvrije wijken, het onderwijsachterstandenbeleid en over biologische keurmerken.