Tweede Spotdag van rekenkamers

Lokale rekenkamer(commissie)s en de Algemene Rekenkamer gaan samen verkennen wat burgers willen weten over publieke uitgaven van hun gemeente en de resultaten die daarmee bereikt worden. De benodigde informatie wordt  in de maand november verzameld door lokale rekenkamer(commissie)s in 13 verschillende gemeenten. 

De 13 gemeenten die meedoen zijn:

 • Alblasserdam
 • De Bilt
 • Dordrecht
 • Haarlem
 • Heemstede
 • Hendrik-Ido-Ambacht
 • Krimpenerwaard,
 • Lingewaard
 • Renkum
 • Venray
 • Voorst en Brummen
 • Weesp
 • Wijdemeren

De onderzoeksresultaten worden gebundeld in een gemeenschappelijk rapport, dat  gepubliceerd zal worden voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

De coördinatie van deze gezamenlijke activiteit ligt bij de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies (NVRR). De Algemene Rekenkamer is ook lid van de NVRR en ondersteunt bij de opzet en uitvoering.