Maak het met open data en win 20.000 euro

Dit jaar, op 16 november, wordt voor de tweede keer de Stuiveling Open Data Award uitgereikt voor de app, website of visualisatie die met gebruik van open data een verrassend inzicht biedt.

Iedereen, elk bedrijf en iedere organisatie kan tot uiterlijk 15 september 2017 om 23:59 een werkend prototype én een filmpje  van hooguit 1 minuut inzenden om mee te dingen naar de prijs van 20.000 euro, te besteden aan verdere ontwikkeling van de toepassing. De prijs, kortweg SODA,  is vernoemd naar de dit jaar overleden oud-president van de Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling. Zij was tot 2015 het gezicht van de Rekenkamer en heeft zich in de 31 jaar dat zij dit was altijd hard gemaakt voor open data. De prijs wil stimuleren dat openbaar toegankelijke gegevens gebruikt worden voor toepassingen die maatschappelijke, democratische of economische meerwaarde hebben. 

Interesse?

www.opendata-award.nl/doe-mee