Algemene Rekenkamer en de jonge ambtenaar

Op 22 maart 2012 organiseerde de Algemene Rekenkamer een bijeenkomst over en met jonge ambtenaren.

Vragen die aan de orde kwamen: Hoe is het om als jonge ambtenaar voor de overheid te werken? Waarom haken veel jonge ambtenaren af? Wat zijn de kansen voor jonge ambtenaren?  Wat zijn de belemmeringen?  
De presentatie was in handen van Barbara Goezinne en Dirkjan Klip. De liftpitches werden verzorgd door Evelien Smits, Laurens Wijmenga, Richard Bakker, collegelid Kees Vendrik, Nils Nijdam (Rekenkamer gemeente Den Haag) en Pieter van Hofwegen (Ministerie van AZ, Jonge Ambtenaar van het Jaar 2011). Saskia J. Stuiveling, president van de Algemene Rekenkamer, benadrukte in haar toespraak dat jong en oud samen moeten optrekken en waarden, ervaring en kennis moeten delen. Het videoverslag en de foto’s geven een impressie van de bijeenkomst.