U bevindt zich op: Home Nieuws overzicht Nieuwsberichten 05 Algemene Rekenkamer draagt voorzitterschap EUROSAI over aan Turkse Rekenkamer

Algemene Rekenkamer draagt voorzitterschap EUROSAI over aan Turkse Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer is de afgelopen drie jaar voorzitter geweest van de Europese tak, EUROSAI, van de wereldorganisatie van nationale rekenkamers. In een korte video markeert president Arno Visser de mijlpaal van het afronden van het Nederlandse voorzitterschap.

In 2014 droeg de Portugese rekenkamer het stokje over aan de Algemene Rekenkamer. Tijdens het Nederlandse voorzitterschap zijn er twee internationale congressen georganiseerd, waaronder een congres voor jonge medewerkers van nationale rekenkamers, Young Eurosai. Diverse vernieuwingen zijn doorgevoerd en een strategisch plan voor de komende jaren is met een inhoudelijke agenda voor het aankomende congres voorbereid.

Drie jaar geleden heeft de vereniging van nationale rekenkamers de Turkse rekenkamer als nieuwe voorzitter van EUROSAI verkozen voor de periode 2017-2020. Ondanks de huidige noodtoestand in Turkije vindt de vereniging de overdracht aan de Turkse rekenkamer gewenst.

 

 

Volledige versie