U bevindt zich op: Home Nieuws overzicht Nieuwsberichten

Verslag 2016: ondanks financiële zorgen productie omhoog

De Algemene Rekenkamer stelt in haar jaarverslag over 2016 vast dat afgelopen jaar een ambitieus werkprogramma is uitgevoerd en de productie ten opzichte van 2015 iets is verhoogd.

Tegelijkertijd wordt de doorwerking van bezuinigingen van de afgelopen twee kabinetten meer voelbaar. De vitaliteit van de democratische tegenmacht komt nu onder druk, zo schrijft president Arno Visser.

Verslag 2016 is door de Algemene Rekenkamer op 29 maart 2017 gepubliceerd en naar het parlement gestuurd. In 2016 zijn 54 publicaties uitgebracht, één gepubliceerd onderzoek is op verzoek van de Tweede Kamer uitgevoerd (Handhavingsbeleid Belastingdienst). Een ander verzoek van de Tweede Kamer moest naar 2017 doorgeschoven worden.

Met de onderzoeken en (internationale) samenwerkingsprojecten hebben we afgelopen jaar op diverse terreinen een bijdrage geleverd aan een betere informatievoorziening, ook van het kabinet aan de Tweede en Eerste Kamer.

Vanwege een tweede budgetkorting op rij zijn stevige veranderingen binnen de organisatie noodzakelijk geworden. Daarom is in oktober 2016 een reorganisatie aangekondigd. De krimp in personeel is, mede vanwege een vacaturestop, zichtbaar en zal naar verwachting in 2017 doorzetten.

Download het volledige Verslag 2016 Algemene Rekenkamer (PDF | 1,5 Mb) of lees de vier belangrijkste vragen.

Meer informatie

 

Volledige versie